אין לכם עדיין מטבעות קריפטו? בואו להרוויח מזה כסף
לפני הכל ברצוננו להסביר כי לעומת דעתם של אנשים רבים, החיסכון באוכל - זה לא לחלוט שקית תה 8 פעמים, ולא לאכול אטריות בהכנה מיידית עם נקניק מפורר עם פומפייה. הכוונה היא לחיסכון בריא ללא רעב, תת תזונה ועוד עינויים. סביר להניח, כי מאמר זה הוא לא על איך לחסוך כסף על אוכל, אלא איך לחסוך כסף בקנייתו.
לפני שאתם חושבים על חסכונות כלשהם במזון, בצעו את הפעולות הבאות. תסדרו תפריט מאכלים לשבוע ימים. תפריט זה אמור להכיל 3 ארוחות ביום, למשך 7 ימים. כשתפריט כזה יהיה מוכן, הוא יחסוך לכם כאב ראש והתמודדות עם מחשבות על מה תצטרכו להכין עכשיו כמו כן זמן ואנרגיה. בנוסף, מהסתכלות על התפריט, אנחנו יכולים לתכנן את צריכת המזון שלנו למרווח הזמן הרצוי. למשל שבוע. את המוצרים ניתן לקנות בסיטונאות בהנחה, צורת קנייה שתחסוך כסף. היתרונות ברורים מאליהם. כמו כן כדאי מאוד להיות בקיא בנושא המבצעים בחנויות השונות ולא ללכת ופשוט לזרוק את הכסף כשיכולתם לחסוך חצי ממנו לו ידעתם.
אנשים אשר אינם מתנהלים כנזכר למעלה, נעמדים כל יום מול אתגר חוסר הודאות. כלומר, אם הקנייה שלכם לא הייתה מסודרת ואתם לא בטוחים מה יש לכם במקרר, כמות המצרכים ברגע ממשי, מצב זה גורם להמון לחץ גם על המבשל וגם על הקונה. מה שמוביל אותנו לסוגייה הבאה: רשימת קניות.
רשימת קניות, לדעתנו, הינה בין הכלים החשובים ביותר ליצירת חסכון בכסף ומניעת בזבוזו. הקנייה הינה מדויקת, ללא סלידות ימינה או שמאלה מה שמונע מהקונה לבזבז כסף על דברים אותם לא התכוון לקנות מלכתחילה. לפני היציאה לחנויות, כדאי מאוד לערוך רשימת קניות בה ייחשבו כל הפרמטרים לבניית התפריט עליו דיברנו קודם לכן. ההבדל בין קנייה עם רשימה לקנייה ללא אחת הוא אדיר.
כמו כן רשימת קניות עוזרת במיוחד כאשר רוצים להזמין אורחים לחג. בבתים ישראליים השולחנות מפנקים במיוחד אך לכל דבר יש מחיר, וכל בעל בית מנסה לצאת מזה בכמה שיותר זול.
נדריך בקצרה על כיצד יש להיערך לקנייה שכזו:
א. לפני כל הקניות וההכנות, כדאי להתיישב ולכתוב על דף לבן את מי אתם מחליטים להזמין לביתכם ובסופו של דבר כמה אנשים יהיו סביב השולן סה"כ.
ב. עורכים רשימה של מוצרים בהתאם לרצונות והעדפות המוזמנים, כולל הפתעות ופינוקים קטנים שישמחו את ליבם.
ג. בהתאם לסעיף הנ"ל, מחשבים את כמות המצרכים הנדרשים להכנות כמו כן את מחירם על סמך ידיעותכם ובדיקתכם לגבי המבצעים בחנויות השונות.
ד. מקבלים את העלות הכספית לארגון החגיגה. אם המחיר אינו מספק אתכם, התחילו להסתכל היכן ניתן לקצץ כך שלא האיכות או הכמות ייהרסו. במצב זה קשה מאוד לשמר את שניהם אז כדאי מאוד לשים לב שהשינוי יהיה כמה שפחות משמעותי. לדוגמא, במקום לקנות עוגת שוקולת מפנקת, ניתן לקנח בגלידה עם פצפוצי שוקולד. המחיר שונה בתכליתו.
ה. לאחר סיכום המחיר מגיעים לחנות. בעקבות הכמות הרבה של המוצרים, ברוב החנויות מקבלים הנחה (כדאי לבדוק נתון זה לפני הקנייה).
ו. אין לשכוח כי אורחים מנומסים נוטים להשאיר את כספם כאות הערכה על החגיגה וההשקעה מצידכם מה שבהחלט יעזור לחסל את הצ'ק. לעיתים ניתן לסגור את החג אפילו עם רווח מסוים.
כמה כללים לכניסה לחנות:
א. לעולם אל תכנסו לחנות אם אתם רעבים. הראייה שלכם לא אובייקטיבית, בשפה העממית – עיניים גדולות. אתם מרגישים שאתם רוצים לאכול את הכל, מה שעלול להוביל לחור גדול בכיסכם. כדאי מאוד לאכול לפני הקנייה החגיגית.
ב. לא כדאי להיכנס לחנות מצרכים עם ילדים. בד"כ הילדים אינם מודעים למצב הכלכלי בבית ולרצון לחסוך. עם זאת, החנויות עושות הכל כדי להפשיט אתכם מכספכם. לדוגמא: כל הממתקים הקטנים אך נחשקים נמצאים בקופות. עיני הילדים אינם ניתנים לשליטה ובשניה שהם יראו משהו נוצץ, מיד ירצו בו. מרוב היותכם מנומסים, תקנו לילדכם את שחפץ בו כדי להימנע מבכי מביך בתור לקופה.
ג. תוקף המוצרים חשוב מאוד בקנייה. כאמור, החנויות עושות הכל בכדי להוציא מכם כמה שיותר כסף. המבצעים עלולים להיות מגוכחים ממבט ראשון, לדוגמא- 3+1 על תבניות הביצים. מצד אחד ייראה כאילו זה מאד משתלם, אך כדאי לחשוב האם תצטרכו כמות זו באמת, או האם לא יפוג תוקפו של מוצר זה עד שתגיעו אליו.
חיסכון באוכל מתאפשר עם התנהלות נכונה שלכם, אם אתם רוצים לסיים את החודש ולאכול נכון ובריא, עקבו אחרי הנזכר למעלה ותתחילו לחסוך בקניות של אוכל. בהצלחה.